Barnedåb & en uforudset friaften

Tanker om at være studerende

Da jeg var yngre, både da jeg gik i folkeskole og senere i gymnasiet, kan jeg huske hvordan jeg glædede mig til, hvis jeg en dag kunne komme til at studere noget hvor man primært stod for det selv.

At sidde derhjemme og skrive på en opgave, eller læse lektier hjemme i sofaen har altid tiltalt mig meget – også dengang i folkeskolen hvor alle hadede, at have to dage hjemme til at skrive et eller andet (det havde vi ret tit)

Så nu, hvor jeg er startet på KUA har jeg det egentlig meget godt. Studielivet er jo et SÅ priviligeret liv.

På mit nuværende semester, 2. semester, har jeg i alt ti timer om ugen hvor jeg kan vælge at være på Uni (ret god idé hvis man vil have en underviser til at gennemgå det man har læst) og kun to mødepligtige timer, hvor jeg endda kan have 20 % fravær.

Det giver så meget frihed (og fritid, hvis man ikke kan administrere det) hvilket jeg sætter stor pris på. Som mine timer er fordelt lige nu, har jeg to (TO!) hele ‘fridage’ om ugen hvor jeg ikke skal andet end at læse. Dét er fandme dejligt.

Jeg er dog også overbevist om, at det kan være svært for mange – inklusiv mig selv, hvis man kommer ind i en rutine hvor man bare ikke får lavet noget. Det har jeg selv engang i mellem, for der er jo ingen der tjekker det? Man skal ikke kunne præstere noget til nogen igennem hele semestret, før man sidder ved det grønne bord og det pludselig er liiiidt ærgerligt ikke at have gjort noget før.

Så jeg tror det er dét man skal have med i hovedet hvergang man åbner en bog igennem semestret: det kommer mig til gode lige om lidt. Sådan skal jeg i hvert fald tænke.

Det er en meget voksen måde at studere på, i forhold til gym hvor alt blev målt og vejet og givet karakter efter. Her er det bare ærgeligt for dig selv, hvis du ikke tager der sammen.

Jeg læser Dansk på Københavns Universitet, og er somsagt på 2.semester og er rigtig glad for det. Dog skal det lige nævnes, at det jo altid går op og ned. Kunne for eksempel bedre lide mit 1.semester, så håber det bliver bedre igen på 3.semester.

Nu vil jeg lave mig en kop kaffe mere, læne mig tilbage i sofaen (stadig i nattøj og rodet knold) kigge ud på regnvejet og være glad for at jeg kan sidde herinde.

– Og så selvfølgelig læse til mine timer i morgen!

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 12.07.38 Skærmbillede 2015-04-14 kl. 12.07.05

4

 • Nogle gange føles det overvældende rart at kunne styre det hele selv… Selvom jeg også har haft perioder under studiet hvor der har været mere fokus på andet end bøgerne… 🙂 Nydelig blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • vesterbrolivet

  Det vil jeg helt klart overveje! Tak for kommentaren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej du, jeg overvejer at læse dansk her efter gymnasiet, men jeg kunne rigtig godt tænke mig en studerendes syn på det, for at få en bedre fornemmelse af, hvad det er, og hvad det vil sige at læse dansk. Jeg tænker derfor, at et indlæg omkring det kunne være rigtig fedt, og vil høre om du havde interesse i at lave det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej pæn blog du har
  Jeg har skrevet et personligt indlæg. Du må gerne tjekke det ud
  og skrive en kommentar til det
  http://malouchristensen.bloggerspoint.dk/2015/04/03/taler-ud-om-min-angst/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Barnedåb & en uforudset friaften