Når julestemingen trænger sig på, og vi kun har den toogtyvende november

Måske en tand for struktureret

For mig er det virkelig vigtigt, at have en struktureret hverdag. Jeg trives bedst med lange lister, der stille og roligt kan blive streget ud og sat hak ved. Det er virkelig noget min hjerne har brug for.

Også derfor kan det være svært, at være på et studie hvor alting er så meget op til mig selv. Jeg har, som i ved, ikke ret mange timer ude på KUA om ugen (10-12 pr. uge) hvilket overlader mange studetimer til mig selv.

For eksempel her om mandagen: det eneste der er planlagt er en forelæsning fra 13-15 og så skal jeg arbejde bagefter. Men fra jeg står op, og til jeg skal være på skolen kl. 13 er der jo mange timer til. En hel dag faktisk. Men de timer skal virkelig struktureres for, at jeg får det ud af dem jeg gerne vil.

Så hver uge laver jeg en liste over alt det der skal læses/laves/kigges på til ugen efter. Og når det kommer ned på et papir på den måde, er det virkelig en ordentlig mundfuld, men når man så kommer igang, får man altså også et lille kick ud af at kunne strege noget af på den laaaange liste og stille og roligt se hvordan den bliver mindre og mindre. Det er seriøst noget der fungere godt for mig!

Jeg tror også, at jeg generelt går meget skematisk til værks. Noget af det første jeg klarer, når jeg skal skrive en større opgave eksempelvis, er layoutet på dokumentet. Ordnet magenerne, sidetal, og få lavet en pæn overskrift. Hvilket jo i princippet burde være noget af det sidste man ordner inden man afleverer, men det kan min hjerne slet ikke kapere. En smule autistisk, I know.

Og det kan altså også godt tage overhånd engang i mellen. Eksempelvis hvis jeg skal skrive en indkøbsliste og den bare ikke bliver pæn – så kan den godt blive skrevet om et par gange eller tre, hvilket jo er total tidsspild. Eller hvis noget ikke lige går som jeg måske har planlagt i løbet af dagen, ala “klokken dét skal jeg dét, og klokken dét skal jeg dét” så kan det godt påvirke mig ret meget. Hvilket jo også er komplet åndsvagt haha 🙂

Og så kan det altså godt være lidt frusterende at kigge på andre, der bare skal tage et enkelt kig på semesterplanen, læse og bum så er den klaret. Eller dem der kan have mange bolde i luften og ikke behøver andet end deres hjerne for at holde styr på dem og gribe dem alle igen.

Men jeg kan vende det om og sige, at jeg er også struktueret fordi jeg godt kan lide det og ikke udelukkende fordi det er nødvendigt. Jeg kan helt oprigtigt godt lide at lave en flot liste, eller ordne en opgave så den er klar til aflevering. Jeg skal have mulighed for hele tiden at kunne strege ud og krydse af. Først der slapper min hjerne af.

Af samme grund håber jeg også på, at jeg en dag kan finde mig et (studierelateret)job hvor jeg må få lov til at gøre brug af nogle af mine ordensans-skills. Ala produktionsassistent, hvor man både er ude sådan praktisk på et set, men også sidder og nørder med dagsprogrammer, skriver mails og lignene. Det tror jeg virkelig jeg kunne egne mig godt til!

Nu må jeg hellere vende tilbage til alle mine lister. Ha’ en flot mandag!

12270603_10206109775636423_286798081_n 12285825_10206109775836428_1398124085_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Når julestemingen trænger sig på, og vi kun har den toogtyvende november