Lørdagens loppefund!

Om at være danskstuderende // DEL 3

Tredje og sidste del om hvordan det er at være Dansk studerende kommer hermed. Del 1 og 2 handlede om tankerne inden, introdagene, fagene konkret og lidt om eksamen. Tredje og sidste del kommer til at handle mest om fremtiden – og om hvad man eventuelt kan bruge en bachelor i Dansk til.

Her kommer 3/3:

Fremtiden: Okay, jeg vil gerne starte med at indrømme, at jeg ikke ANER hvad jeg skal med min uddannelse. Jeg skal nu i gang med 3.semester og jeg føler kun jeg har taget et lille skridt mod, at finde ud af hvad fanden jeg skal, når jeg engang er færdiguddannet.

Jeg er klar over, at studiet er meget bredt. Det er muligt at blive Dansklærer og undervise på gymnasiet. Det er der mange der ender med at blive. Det er ikke den vej jeg skal. Man kan også blive ansat på en redaktion, eksempelvis som korrekturlæser. Man kan lave radio eller skrive for en avis og altså gå den mere journalistiske vej, eller man kan blive forfatter. Der er rigtig mange muligheder, hvilket både er en fordel og en ulempe.

Jeg tror at jeg ender med at arbejde eksempelvis på en webredaktion og hjælpe med den mere praktiske del. Men jeg synes også at alt inden for filmproduktioner – eller bare produktioner generelt er rigtig spændene. Så jeg ser måske også mig selv ovre i noget produktionskoordinator-agtig noget. Men igen: der er lang tid til, og det eneste jeg ved er, at jeg er glad for studiet. Det meste interesserer mig, noget gør ikke, men jeg føler mig overbevist om at jeg er det rigtige sted 🙂

Hvad der er godt at vide om studiet generelt: 

Jeg startede på studiet på en lidt kaotisk måde. Jeg var praktisk talt midt i en flytning – skulle flytte hjemmefra som så mange andre jo også skal lige deromkring, og jeg havde egentlig lidt sådan en “det tager vi som det kommer” agtig holdning til det hele. Hvilket betød at jeg ikke lige fik fanget mig en læsegruppe som det første. Og på Uni er det seriøst en god idé med en læsegruppe! Det er ikke for sjov at man konstant for det afvide af tutorer og lærere. Det er sgu vigtigt, da man jo ikke har mere end 12 timer om ugen – og da det er et fuldtidstudie bliver man også nød til at bruge mere tid på det, end hvad der er af undervisning. Og det er bare tusinde gange nemmere med en læsegruppe.

Man skal ikke stresse over hvad man får af karakterer på de første semestre. Helt ærligt, så er der ikke særlig mange der kigger på andet end bachelorkarakteren. Dermed ikke sagt at man ikke skal gøre sig umage og altid gøre sit bedste – men hvis man får 4 i et fag, så går det hele som regel alligevel.

Seriøst: få læst! (note til mig selv også) Der er altid noget man ikke får kigget på, fair nok. Men grundlæggende er det virkelig en god idé at få sat sig ind i stoffet. For her kommer jordens mest brugte kliché: Man snyder jo kun sig selv. Men det passer sgu! Pludselig er det læseferie og så skal man læse to måneders pensum op på 2 uger. Av.

Sidst men ikke mindst: nyd livet, tag til fredagsbar og drik en øl. Slap af med det 🙂 Som sagt blevet jeg først en del af en etableret læsegruppe et godt stykke inde i 2.semester. Og jo jeg synes det var lidt åndsvagt, men pludselig snakker man med nogle man klinger godt med og så giver det sig selv.  Jeg har i hvert fald besluttet mig for at jeg ikke gider stresse over mit studie, men bare følge med og se hvad der sker 🙂

Håber det kunne bruges! Og stil endelig spørgsmå til det hele 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lørdagens loppefund!