En reminder til når vi rammer november

Om at være danskstuderende // DEL 1

Dette er mit første ‘requestede’ indlæg! Der var nemlig én, der for nogle måneder siden spurgte, hvordan det er at læse Dansk på Københavns Universitet. Og det vil jeg meget gerne fortælle lidt om. Men da det fylder lidt, har jeg lavet indlægget i tre dele.

Her kommer 1/3:

Hvorfor lige Dansk? Siden jeg var helt lille har jeg altid nydt at skrive historier, digte og generelt bare udtrykke mig skriftligt. Jeg troede en lang årrække jeg skulle være journalist, men det med at skulle være opdateret på nyheder eller være meget politiskorienteret, var slet ikke mig. Jeg ville helst bare skrive hvad der lige faldt mig ind.

I gymnasiet var det eneste fag jeg var sådan rigtig god til, dansk. Jeg elskede at skrive essays og elskede at man kunne få feedback på en så fri opgave som et essay. Men jeg kunne også godt lide at skrive kronikker, jeg kunne godt lide at læse både gammel og ny litteratur og jeg kunne godt lide min lærer.

Men da gymnasiet lakkede mod ende, havde jeg ingen idé om hvad jeg skulle. Jeg havde aldrig set mig selv som universitetsstuderende, og havde egentlig mere lyst til at gå en anden vej. Jeg arbejdede en masse, tog fire måneder til USA og prøvede at finde ud af hvad jeg ville.

Efter ca halvandet år, var igen jeg klar til igen at kigge på uddannelsesmuligheder. Indtil da, havde jeg lukket mange ting ude og var slet ikke klar over hvilke bacheloruddannelser man egentlig kunne tage. Men det tror jeg nu er meget normalt. Gymnasiet var og er en stor mundfuld for mange, inklusiv mig selv, så jeg havde brug for tid til at samle mig mod til hele uddannelsesræset igen.

Jeg kiggede på en masse forskellige uddannelser; KEA, sygeplejskeruddannelsen, seminariet, medie- og journalisthøjskolen, skuespillerskolen mm. Og efter en masse research, kom jeg frem til at Dansk passede godt på min profil. Men mit snit fra gym passede på ingen måde….

Så jeg gik i gang med at skrive en kvote 2 ansøgning som jeg sendte afsted i marts. En kvote 2 ansøgning skriver man kun, hvis man ikke har et gennemsnit der passer på uddannelsens karakterkrav. Den indeholder en motiveret ansøgning, CV, forskellige udtalelser, og hvad man nu ellers har af ting i bagagen der kan være relevante for universitetet at se på. Der er ikke mange der kommer ind på kvote 2; i år var der 133 ansøgninger og kun 23 blev optaget. Så jeg krydsede alt jeg havde, men frygtede selvfølgelig det værste.

Tre måneder efter fik jeg svar: jeg kom fandme ind på min kvote 2 ansøgning! Jeg var lige ved at græde, mest af lettelse over at vide hvad jeg skulle efter sommerferien. Ikke så meget at det lige var blevet dansk 😀

Så kom de første introdage, rusturen og den første skoledag. Hvad indebar de forskellige fag helt konkret? Hvad kan man bruge Dansk til? Og hvad er godt at huske?

Meget mere om det i del 2 🙂

Alt jeg skriver om studiet er udelukkende baseret på mine egne erfaringer med- og holdninger til studiet. 

2

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

En reminder til når vi rammer november